19.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – Predstava studenata IV godine glume „Čekajući Godoa“

U petak, 2.februara, u Domu umetnosti u Kanjiži , u organizaciji OKU „Cnesa“ je odigrana diplomska predstava studenata IV godine Akademije umetnosti iz Novog Sada, iz klase Lasla Šandora i Arona Balaša.

U predstavi „Čekajući Godoa“ Samjuela Beketa  glavne ulogr su igrali: Timea Filep, Judit Laslo, Stanislava Orlović, Robert Ožvar, Zoltan Rokuš, Bence Salai, Aron Silađi i Judit Verebeš.

U predstavi su prikazana dva junaka koji nisu skitnice kako se obično misli.To su ljudi koji su bačeni u najosnovniji oblik postojanja.“ Racio u čoveku ne može da se pomiri s tim da se nešto događa slučajno, bez svrhe, te tako dva čoveka osmišljavaju besmisao u čekanju Godoa za koga nisu sigurni da li postoji, ali koji im je potreban kako bi se nečemu nadali . Bez nade život je samo ogoljena scena bez smisla“ –ističu mladi glumci. Pisca Samjuela Bekata neprekidno zaokuplja misterija ljudskog postojanja.

Pred mlađom kanjiškom publikom, glumci su pokazali sav  raskoš svog talenta i zadržali  joj pažnju  najavljujući svoje velike glumačke potencijale. – DKP

Оставите одговор