20.07.2024
Senta

Senta – Premijera predstave „Dora“ Kamerne scene „Miroslav Antić“

U Senti, u Domu kulture je Kamerna scena „Miroslav Antić“, u petak, 2. februara započela svoju 32. pozorišnu sezonu premijerom predstave „Dora“ Magdalene Fridrih Gregorove.

Pred prepunom salom poštovalaca amaterske glume ove pozorišne trupe, glumci: Izabela Šantić, Gordana Nikolić, Vladimir Ciganović, Radovan Zubac i Branislav Unginović su sa velikim žarom i posvećenošu odigrali ovu dramu koja nikog u  sali pozorišta nije ostavila ravnodušnim. U odličnoj režiji Branka Vučetića glumci su nam pokazali raspad i propadanje malih sredina, bez obzira u kojoj se zemlji nalaze i koje je vreme prikazano, i šta to sve nosi sa sobom.

Kamerna scena „Miroslav Anbtić“ postoji od 1986. godine i iza ovog ansambla je 99 premijera i preko 700 održanih predstava, sa 350 članova kroz ovaj vremenski period.

Danas Kamerna scena ima 50 aktivnih članova i radi u tri sekcije: dečiji uzrast, omladinski i odrasli. Rado su viđeni gosti u svim gradovima Potiskog regiona gde će i odigrati najnoviju predstavu ovih dana, a često gostuju i na velikim scenama profesionalnih pozorišta. To uopšte nije čudno jer su svi ansambli nosioci prestižnih nagrada u oblasti amaterizma , kako u zemlji, tako i u okruženju.  -DKP

Оставите одговор