17.06.2024
Kanjiža

Кањижа – Због ванредног хладног таласа Општински штаб донео одлуке о опскрби старијег становништва и отварање свратишта

У општини Кањижа је у понедељак, 26. фебруара заседао Општински штаб за ванредне ситуације због ванредног таласа хладног времена који ће трајати ове недеље.

На основу договореног зимско одржавање путева се спроводи у свему према оперативном плану,  а  Јавно предузеће за комуналне услуге „Комуналац“ по потреби реагује.

Сеоски повереници и Каритас Суботичке бискупије имају задатак да опскрбе и надзиру стара и изнемогла лица која живе сама, док  је Дом здравља појачао патронажну службу код грађана старијих од 65 годинa који живе сами.

У Кањижи је на основу одлуке Општинског штаба за ванредне ситуације организовано   привремено  свратиште у просторијама Ватрогасног дома у Кањижи са креветима из Дома здравља свим грађанима који су се  нашли  без топле просторије  где могу преноћити. Ова мера ће бити на снази све док су ноћне температуре испод 0° С.

На Тиси је водостај у опадању, црпне станице код Мартоноша и Адорјана су укључене. Мала је вероватноћа  да ће доћи до стварања леденог покривача који може нанети штету.

У случају потребе телефон Дома здравња у Кањижи је 874-213 и Хитне службе 873-279.  – ДКП

 

фотографија Карољ Пушкаш

Оставите одговор