19.06.2024
Čoka

ЧОКА – ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Културно образовни центар из Чоке је крајем фебруара организовао  je  49. по реду  Општинску смотру рецитатора  „Песниче народа мог„  на којој су наступали ученици  основних школа и средње школе.

У најмлађем узрасту се такмичио 31ученик из Санада, Чоке, Остојићева и Падеја  Учитељи су се својски потрудили и припремили интересантне и несвакидашње песме са својим ученицима , тако да је многобројна публика уживала у рецитовању малишана.

Жири је одабрао да чоканску општину представаља четири такмичара најмлађег узраста 11. марта на Зонској смотри  такође у Чоки: Алклександра Грбин, Ченге Хабрам,Оскар Хорват и Милица Вишњић.

Бројни су  били и тамичари у средњој категорији. Такмичило се  22  ученика од петог до осмог разреда из свих основних школа општине  и показали су завидан ниво рецитовања, те је жириу било тешко да се одлучин кога да пошаље на даље такмичење.

Жири у саставу Ливиа Барат Тот- новинарка, Даница Кнежевић Попов – новинарка и Андреа Беата Бицок – професорица српског језика и књижевности  је донео одлуку да Чоку у средњој категорији представљају:Јудит Цондор, Едина Ђенђеши, Милана Баришић, Нађа Поздан и Теодора Голић.

Публика је имала прилику да чује и свега четири средњошколца. Ученик четвртог разреда Средње хемијско – прехрамбене школе  Акош Гонцлик је солидно говорио стихове Дежеа Костолањија и пласирао се да се такмичи на Зонску смотру рецитатора која ће бити у недељу, 11. Марта у Чоки.

Може се  констатовати да се такмичење одликовало добрим педагошким радом , пре свега у избору песника и песама, као и добрим рецитовањем. Овако масовно такмичење говори да је интересовање за рецитовање велико, па самим тим и за поезију коју треба неговати и подржавати. – ДКП

Оставите одговор