Novi Kneževac – Koncert Ernea i Hilde Švan

Nedavno je u organizaciji Osnovne muzičke škole iz  Novog Kneževca u koncertnoj sali škole  održan solistički koncert Ernea i Hilde Švan iz Zrenjanina, na zadovoljstvo prisutne publike.

Virtuozi na violini i klaviru su svirali Sonatu od Griga, Bahovu Sonatu, Legendu od Vojanovskog i Valcer skerco Čajkovskog.

Nadahnuto sviranje violiniste Ernea Švana, kao i izvrsna pratnja klaviristkinje Hilde Švan su zadovoljili ukus  probrane novokneževačke publike.

Biografija oba muzičara je prepuna međunarodnih nagrada, kao i uspeha na domaćoj i međunarodnoj muzičkoj sceni. Erne Švan je sada stručni saradnik na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a klavirstkinja Hilda Švan je doktorka nauka koja radi na katedri za gudačke instrumente u zvanju samostalnog stručnog saradnika korepetitora.

Posle nesvakidašnjeg i sjajnog  koncerta usledio je veliki aplauz i umetnici su odsvirali još jednu kompoziciju “ Ruzmarin” Fridriha Krajcnera koja je upotpunila ceo koncert.

Oboje umetnka su nosioci visokih priznanja i nagrada i koncertiraju po celom svetu. Takođe, su snimili trajne snimle za radio i televiziju.  – DKP

Оставите одговор