17.06.2024
Novi Kneževac

Обилићево (Нови Кнежевац) – Молитве Светом Нектарију за здравље

Након вечерње службе поводом Лазареве суботе, 31. марта, у храму посвећеном Светом архангелу Гаврилу  у Обилићеву (делу Новог Кнежевца) је  одржан акатист Светом Нектарију Егинском.

Молитву Господу и Светом Нектарију произносио је протојереј Радоје Перин уз саслужење ипо ђакона Мирка Кнежевића и Саше Беленцова као што то чини у последњих шест месеци последње суботе у месецу јер се осећала потреба у народу за оваквом молитвом.

Молитвено сабрање окупило је верни народ, који је с великом љубављу дошао да замоли Бога и Божјег угодника за помоћ. Након молитве народ је целивао икону  светитеља Божјег, а свештеник је  помазао чело сваком вернику молећи се Богу и Светом Нектарију Чудотворцу.

Православни  верници славе Светог Нектарија , којем се моле за здравље и излечење.

Молитва Светом Нектарију помаже да се многи излече од тешких болести, ако се молитва чита уз љубав и веру.

Свети Нектарије Егински порславља се у православној цркви и међу верницима 22. новембра. Овом нововековном светитељу приписује се више од 2.000 чуда.

Свети Нектарије Егински је био грчки монах који је био настојник манастира на острву Егина поред Атине, којег је сам основао, био је јак на речима , али благе нарави.-ДКП

Оставите одговор