17.06.2024
Novi Kneževac

Нови Кнежевац – ДАН МУЗИЧКЕ ШКОЛЕ

У четвртак, 21 јуна, на Светскидан музике, после Музичког маратона је обележен Дан Музичке школе свечаним концертом наставника у вечерњим часовима у прелепо уређеном дворишту школе и поделом диплома ученицима који су учествовали на такмичењима.

Директорица школе Александра Нецков се обратила присутним речима да је свечаност  започета музицирањем свих ученика школе. Музичку школу је ове године похађало 160 ученика из целе општине и да се у школи пружа могућност сваком ученику да испуни своја интересовања и  буде  креативан. А да без вреног рада, праћења и упоређивања себе не би били где јесу. У школи имају вредне, амбициозне и талентоване ђаке и посвећене наставнике.

У овој школској години ученици су учествовали на многобројним такмичењима и освајали награде. Чланица  Општинског већа Александра Радовић је уручила дипломе и књиге  ученицима који су учествовали на многобројним такмичењима и освајали запажене награде на републичком такмичењу, такмичењу балетских и музичких школа Србије и на међународним такмичењима.

Након тога је уследио свечани концерт наставника школе где је дошла до изражаја креативност и таленат наставника.Концерт је започео музициранјем Олге Шаповалове на виолини и Марине Бабић на клавиру. Затим је Љиљана Јовановски отпевала „Ноћи бездушније“ од Чајковског, дуо гитара Золтан Чањи и Драгана Павловић су идсвирали „Гитар пар“,а Ивана Мирков је на хармоници одсвирала Анђелисову „Романсу“. Било је мало и савремених конпозиција и мелодија , Оливер Петковић и Нела Јакшић су извели рок комнпозицију „Сони“, док су Шаповалова и Адиен Куктин на клавиру одсвирали „Медитације“ Масонеа.Хор наставника  је дивно отпевао “Под сјајем звезда” и „Девојко мала“.Наставници су показали своја умећа свирајући на инструментима као солисти што је заиста било за уживање и на задовољство публике.

На крају је Тамбурашки оркестар „Лале“ заједно са три ученице школе свирао старе лалошке песме док се сутон надвијао над двориштем музичке школе. -ДКП

Оставите одговор