17.06.2024
Novi Kneževac

Нови Кнежевац – Мошти 18 руских светитеља у новокнежевачком храму

У понедељак, 19. новембра храм посвећен Светом архангелуМихаилу у Новом Кнежевцу је био мали да прими све верујуће који су желели да дочекају мошти 18 руских светитеља из Спасојаковљенског манастира из Ростоваа које су стигле у Србију с  благословом Патријарха московског и све Русије  Кирила.

Дочеку моштију 18 руских светитеља је присуствовало сво свештенство новокнежевачког архијерејског намесништва, верујући и ученици трећих и четвртих разреда Основне школе.

Света тела, божијих угодника који су својим молитвама помагали многима у Русији,  помоћиће и српском верујућем народу. Долазак  моштију руских светаца је значајан за српски народ , за оне који верују у њухову исцелитељску моћ, јер су угодили Господу и били велики хришћани.

Српска православна црква је кроз историју увек имала велику помоћ у Руској цркви, те је долазак моштију испунио благодатошћу многе вернике.

Првог дана црква је била отворена до 21,00 часова за све оне који су желели да се поклоне моштима.

У уторак , након свете литургије коју ће служити сво свештенство Аријерејског новокнежевачког намесништва биће испраћене свете мошти руских светитеља од 11. до 19. века међу којима су мошти Светог Благоверног Великог кнеза Александра Невског из 13. века, преподобног Сергеја , игумана Радоњешког и целе Русије , чудотворца из 14. века,преподобног Аврамија Ростовског Чудотворца  из 11. века и других.   ДКП     

Оставите одговор