17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Prvi put održana manifestacija Noć muzeja

U organizaciji Udruženja za negovanje umetnosti „Feniks“ i Udruženja „Potiski Njuz“ Novi Kneževac  se prvi put  priključio 40 gradova u Srbiji koji su po 16. put organizovali manifestaciju Noć muzeja 18. maja koja osvaja i upražnjava slobodu umetničkog izražavanja.

U subotu, 18. maja prostojije UNU „Feniks“ u Novom Kneževcu  su bile otvorene u večernjim satima  za sve one kiji su želeli da se upoznaju sa njihovim radom.

U prostorijama je bilo izloženo preko stotinu radova koji su nastali na likovnoj koloniji „Boje i svetlosti Severnog Banata“ koju Udruženje već 10 godina organizuje u Đali i na kojoj učestvuju ne samo članovi udruženja, nego i renomirani slikari iz zemlje i inostranstva.

Udruženje postoji 21 godinu i do sada je kroz njeno članstvo prošlo preko 100 slikara iz naše sredine i okoline.

Pored slikanja,u Udruženji se bave i negovanjem lepe reči, obučavanjem mladih i dece da slikaju i neguju lepotu oko sebe.

Subota je poslužila da se prvo slikari sastanu, razmene iskustva i naprave dogovore za dalji rad i stvaranje, a meštani su mogli da uz prijatnu muziku uživaju u stvaralaštvu i viđenju sveta ovih ljudi koji za tren zaustavljaju stvarnost i svojim okom, potezom i senzualnošću je prenose na platno i podaruju onima koji su spremni da prihvate i takvo viđenje  sveta.

A te večeri je bilo prilično zainteresovanih da se upoznaju sa njihovim stvaralaštvom.  

DKP  

Оставите одговор