Novi Kneževac – Ministar Đorđević u poseti MS kuću i Domu za stare obećao sredstava za sanaciju problema

U sredu, 28. avgusta, ministar za rad , zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je posetio opštinu Novi Kneževac i tom prilikom se sreo sa članovima Udruženja obolelih od miltiple skleroze Severnobanatskog okruga i posetio Dom za stare u mestu.

Ministar   Đorđević se tokom posete upoznao sa probeleima koji postoje u Udruženju , kao i sa priblemima u Domu za stare.

Predsednica Udruenja MS Slavica Zorić je nadležnog ministra upoznala sa problemima udruženja, od prokišnjavanja starog krova, drvenarije  u zgradi, do grejanja, kao i nedostatka putnih troškova za članove koji nisu iz mesta jer udruženje pokriva šest opština Severnobanatskog okruga.

U Domu za stare je problem usled stare  zgrade je  pod koji ne podleže pravilima HTZ  te se mora menjati. Korisnici su takođe, predočili ministru Đorđeviću da  je na spratu zgrade previše više toplo, kao i nedostatak posteljina  i peškira. Minstar je u oba slučaja izašao u susret u rekao da se pošalju projekti vezani za  nabavku potrebnih sredstava i da  Ministarstvo  vodi računa i o osobama sa invaliditetom i o starima.

Predsednik opštine Novi Kneževac Radovan Uverić je tom ptilikom rekao : -Ministar Đorđević obišao MS kuću i Dom za stare i upozbao sa tekućim problemima i obećao pomoć u najskorijem  roku koji će rešiti probleme . MS kuća ima probleme sa krovom , drvenarijom i sa grejanjem, Za njih 150 članova  će se posle ovih sanacija učiniti boravak u prostorijama prijatnijim . Za korisnike Doma za stare ugradnjom 20 klima uređaja na spratu,  kao i  zamena poda i kreveta i novom posteljinon i peškirima život u Domu će biti mnogo bolji i prijatniji.

Ministar Zoran Đođrorđević je naglasio – Naša je ideja da obiđemo sve korisnike  i da vidimo šta treba da uradimo. Pored aktivnih mera zapošnjavanja u kabinetu predsednice Vlade nismo zaboravili osobe sa invaliditetom , te da se više novca  odvoji za njih kako kroz  projekte tako i kroz aktivne mere zapošljavanja . Želimo  da se kako osobe sa invaliditetom  i stari dobro osećaju i da suštinski menjamo njihov našin života. Očekujem da njihovi zahtevi već sutra strignu u Ministarstvo  i  ako su optravdani biće odobreni – naglasio je mnistar Đorđević.

DKP   

Оставите одговор