19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Dva koncerta na trgu

Nedavno u Novom Kneževcu su učenici Muzičke škole pred zainteresovanim meštanima održali dva koncerta.

Prvi koncert pod nazivom „Naše ruke daruju vam zvuke“su se predstavili učenici sa svih odseka iz škole što pojedinačno, što u duetu, triu, kvartetu, kvintetu i sekstetu sa svojim profesorima.

Najmlađi

Koncert je započeo pesmama muzičkog zabavišta i učenika pripremnih razreda  koje vodi Nela Jakšić. Svirali su učenici klavira iz klasa: Ružice Ješić, Timee Bartoš i Veljka Močara, na harmonici su se predstavili učenici Timee Bartoš, Ivana Bičkeia i Zorana Ilića. Učenici Zoltana Čanjia i Danijele Pavlović su svirali na gitari , na violini učenice Jasmine Busarac, flauti Marijane Gutvajn, trubi Zorana Ilića i solo pevanja učenice Ljiljane Jovanovski i Dušanke Vucelje zajedno sa svojim nastavnicama uz korepetitorsku pratnju Arpada Serde na klaviru. Učenici su tokom ove školske godine osvajali na mnogom takmičenjima visoke nagrade.

Kvintet violina

Na drugom koncertu „Da li se čujemo“ svirali su nastavnici škole  potpomognuti bubnjarem Žaretom Popovim i učenicima Muzičke škole Ljiljanom Tomas  na klaviru i Miljanom Božanin na gitari i učenicima solo pevanja. Svirali su i pevali svoje omiljene pesme koje su svima poznate od strarih interpretatora i početka rok muzike , srpskih i jugoslovenskih rokera , do savremene pop muzike.

Izgleda, da se u Novom Kneževcu nije ugasila rokenrol muzika.

Kolektiv Muzičke škole

– Da se podsetimo da će učenici koji pohađaju Muzičku školu  razvijati svoju kreativnost, smisao za lepo, steći nove prijatelje i radne navike kroz predivan svet muzike – rekla je direktorica Muzičke škole u Novom Kneževcu Aleksandra Neckov zadovoljna nakon koncerta.

Zainteresovani  mogu da se svakog radnog dana od 9,00 do 13,00 časova interesuju ili upišu u Muzičku školu.

DKP