19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Škola motonautike na Tisi

U okviru  manifestacije „Leto 2022.“ u organizaciji Opštinske uprave Novi Kneževac, u Novom Kneževcu  se od 2. do 4. avgusta odvija Škola motonautike  za zainteresovanu decu koja vole vodu, sportove na vodi , naravno i reku Tisu.

Školu motonautike drži klub „Motojet“ iz Novog Sada i pokazuje šta je džet ski adrenalin na vodi. Deca će uz iskusne instruktore moći i ove godine kao i lane da uče vožnju motora na vodi.

U sigurnim rukama instruktora

Ove godine će se novokneževačkoj deci priključiti i zainteresovana deca iz mesnih zajednica opštine u ova tri dana od 11,00 do 16,00 časova.

JKP „7. oktobar“ je dao bager da se očisti mulj uz obalu reke kod Kajakaškog kluba da bi se pripremio teren za porivanje motoskutera u Tisu.

Izmuljavanje ulaska u Tisu

Posle kraće obuke o pravilima ponašanja na skuteru počele su probne vožnje i uživancija za i male vozače i posmatrače.

Glavni instrktor  iz kluba „Motojet“ je naglasio kako treba da se ponašaju na skuteru na vodi i objasnio im važnost obuke i pažljivosti.

Instruktor skreće pažnju na važne stvari prilikom vožnje

Motonautika nije dovoljno prepoznata na našim rekama, ali su ovog leta pored Novokneževčana i Kanjižani i Kikinđani priredili svojim mlađim sugrađanima malo adrenalina na vodi.

DKP