19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac- VI memorijalni turnir „DEJAN JOLIĆ“

Odlukom Rukometnog kluba „Obilić“ svake godine se održava rukometni turnir u čast igrača, kapitena i terenera Dejana Jolića koji je prerano preminuo.

Danas, 27. avgusta Rukometni klub Obilić“ iz Novog Kneževca je organizovo  VI revijalni  memorijalni turnir „Dejan Jolić“ na rukometnom stadionu Srednje škole „Dositej Obradović“ . Dejan Jolić   je  bio čuveni igrač , kapiten i trener Rukometnog kluba  „Obilić“ i rukovodstvo  kao i igrači kluba su  odlučili da poslednjeg vikenda avgusta meseca obeležavaju sećanje na njega  jer je tada  većina igrača  koji su srednjoškolci i igraju u seniorskoj ekipi slobodna.

Pioniri i pionirke

Sekretar kluba Igor Đukanov je rekao da zbog nemogućnosti da se okupi veći broj ekipa iz okolnih mesta Memorijal se održava samo revijalno  i igraju ekipe domaćeg rikometnog kluba.

Igrali su mešovito pioniri devojčice protiv dečaka i rezultat je bio 10:10, a za najboljeg igrača utakmice je proglašena trinestogodišnjakinja Tamara Jelisejev koja je dobibla pehar, kao i svi proglađeni najbolji igrači.

Nabolja pionirka Tamara Jelisejev

Zatim su igrale seniorke Rukometnog kluba sa veterankama i rezultat je bio 8: 8, a za najbolju igračicu je proglašena Mara Horvat koje je  ujedno bila i najstarija igračica od svih igrača na terenu. Veteranke su bile rukonetašice iz cele opštine.

Mara Horvaov najbolja na rukometašica na Menorijalu i ujedno i najstariji igrač na turniru

Mamorijal su začinili prvotimci i veterani Rukometnog kluba „Obilić“ koji je takođe završen nerešenim rezultatom 19 : 19. A za najboljeg igrača utakmice je proglašen Slobodan Radulović koji brani za seniore, ali je u ovoj utakmici branio za veterane.

Seniori i veterani RK „Obili-„

Inače, sve ekipe Rukometnog kluba „Obilić“ momentalno trenira predsednica kluba Brankica Vuković kod se ne dobiju licence. Rukometašuce imaju samo mlađu kategoriju – pionirke, koje će početi sa takmičenjima krajem godine, a prva ekipa ove godine pravi pauzu i neće učestvovati na ligaškom takmičenju. Prošle sezone su se takmičile u II ligi Vojvodine.

Slobodan Radulović najbolji igrač u meču seniora i veterana

Pioniri će kao i njihove drugarice početi takmičenje krajem godine, a muškarci –  seniorska ekipa  će se takmiči u III ligi Vojvodine – Sever i počinju takmičenja krajem septembra i ambiciozno pucaju na prvo mersto u svojoj ligi, tj. da pređu u viši rang takmičenja.

Na turniru je bio i znatan broj gledalaca koji je verno pratio sve tri utakmice i navijao za sve ekipe i bodrio ih.

DKP