17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Koncertom Ilija Milanov – Džidža zatvorio Leto 2022.

 U mestu poznat kao Džidža talenat nasledio od dede Ilije velikog muzičara. Sarađuje sa RTV-om i RTS-om. Peva tamburašku muziku i voli da nastupa humanitarno. “Srna” mu je najlepša i najpoznagija pesma. Deca nastavljaju njegovim stopama.

Ilija Milanov – Džidža je bio gost večeri iznenađenja i 31. avgusta svojim koncertom zatvorio manifestaciju Leto 2022. u Novom Kneževcu, na trgu mesta.

Te večeri je bio izbor narodne muzike, od klasičnih narodnih pesama, izvornih pesama, bez novokonponovanih i pevao je svoje pesme za koje je aražman uradio Marko Parčetić iz Sombora.

Džidža se bavi  muzikom godinama , od svoje 15 . Talenat je potegao od dede po majci  Ilije Firića koji je svirao A bas prim tamburu i sa svojim orkestrom nastupao u Berlinu, u hotelu Aleksander i svirao je maršalu Titu. Džidža potiče iz familije koja se bavi muzikom iz ljubavi, hobija, profesionalno. Ilija mlađi čak i u 30-im godinama  je usavršavao glas i išao na solo pevanje.

Pred svaki nastup proba je obavezna

Nastupao je na televiziji. Sarađuje sa Radio televizijom Vojvodine osam godina, a od ove godine ostvaruje saradnju i sa RTS-om. 22 godine se bavi profesionalno muzikom.U javnosti,  na TV-u,  radiju se predstavlja kao pevač tamburaške muzike. Nastupa na humanitarnim koncertima širom Vojvodine i kaže da su mu  to najrađe i najlepše svirke.       

Izdao je tri pesme po kojima je u široj javnosti prepoznatljiv, pogotovo pesmom “Srna” . A njegova deca nastavljaju njegovim stopama i bave se muzikom.

Žare Popov „kriv“ što su svi koncerti dobro zvučali, a i kolege su

Sinoć je kao gost nastupila Biljana Maletaški iz Mola koja je učestvovala u Zvezdama granda i  peva profesionalno svadbe , žurke i druge zabave.

Publika je uživala u pesmama Ilije Milanova koji je znalački zabavljao prisutne i držao im pažnju više od dva sata. Koncert se završio kolom u koje  se uhvatilo poprilično prisutnih na trgu što u mestu baš i nije običaj.

Vreme je poslužilo te večeri, tek pred sam kraj je zahladnelo i najavilo sumorni dan koji je danas  osvanu, pun kišnih oblaka, grmljavine i popriličnog zahlađenja , kao da je najavio kraj leta.

Nadamo se samo najavio.

DKP