17.06.2024
Kanjiža

Kanjža – Organizovano prikupljanje elekronskog otpada

U korak sa svetskim trendom prikupljnja elektronskog otpada. Dobar odziv građana. Sakupleno dve tone opasnog otpada.

Opština Kanjiža je po prvi put, a s ciljem da se pretvori u radiciju organizovala akciju prikupljanja elektronskog otpada na celoj teritoriji opštine u okviru koje je obezbeđeno besplatno odnošenje kućnih aparata koji se ne koriste, elektronske opreme i uređaja.

Akcija se završila u subotu 15. oktobra gde je po rečima člana Opštinskog veća zaduženog za zaštitu životne sredine Zorana Tomina sakupljeno preko dve tone elektronskog otpada.

Predsednik opštine Fejsamer i Tomin, član Opštinskog veća zadužen za ekologiju na mestu prikupljanja elektronskog otpada

-Akcija sakupljanja elektronskog otpada je društveno korisna jer sprečavamo zagađenje životne sredine opasnim otpadom i ona je vrlo i edukativna. Uklopila se u Svetski dan sakpljanja elektronskog otpada koji je bio dan ranije. Otpad se sakupljao na teritoriji devet mesnih zajednica i zadovoljni smo koliko je otpada sakupljeno .Ovo samo pokazuje  da su građani opštine  vrlo odgovorni – rekao je Tomin.

U opštini nameravaju da nastave sa akcijom da bi se građani što više oslobodili nepotrebnih  stvari koje imaju elekrični kabel i u kućama samo zauzimaju prostor.

DKP