17.06.2024
Kanjiža

Kanjiža –Poseta potpredsednice vlade Maje Gojković opštini

Potpredsednica Vlade R Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je posetila opštinu Kanjiža, u sredu, 19. oktobra povodom Dana opštine koji je 20. oktobra i obeležava se četiri dana raznolikim manifestacijama .

Pored susreta sa čelnicima opštine i razgovora sa predsednikom opštine Robertom Fejstamerom ministarka Gojković je obišla i obrazovno kulturnu ustanovu „Knesa“i posetila završne radove u objektu u „Knesi“ gde je urađen sistem za klimatizaciju u Domu kulture i galeriji „Dobo Tihomer“. Vrednost radova je iznosila sedam miliona dinara, a sredstava su obezbeđena na kokursu nadležnog ministarstva pod nazivom „Gradovi u fokusu“ na kojem opština Kanjiža već nekoliko godina uspešno učestvuje.

U OKU „Knesa“

Tom prilikom potpredsednica Gojković je istakla uspešnu saradnju između Ministarstva i opštine jer je projekat trajao tri godine i posetom Kanjiži se uverila da je ova faza , kao i prethodne uspešno rešena. Naglasila je da je Kanjiža lider u projektu „Gradovi u fokusu“ koji uspešno realzuje i najavila dalju saradnju jer je neophodno u ovoj opštini razvijati kulturni turizam , a naredne godine će biti raspisan projekat za obnovu zamaka, a toga u opštini Kanjiža ima itekako.

Direktor OKU „Knesa“ Karolj Šarnjai je naglasio da su  u poslednje tri godine od ministarstva dobili 15 miliona dinara za realizaciju projekata. U Domu kulture su promenjene fotelje (stolice) i tepisi, sledeće godine je modernizovana protivpožarna zaštita , a ove rešen klimatizacioni sistem tako da se sale mogu i u letnjim mesecima nesmetano koristiti.

Predsednik Fejsamer je rekao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa Ministarstvom kulture i informisanja i da su projekti već spremni kojim će učestvovati na narednom konkursu jer je Kanjiži neophodno da se kulturno i turistički razvija i nada se da će ih nadležno ministarstvo podržati.

DKP

fotografije Karolj Puškaš