17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Humanitarna akcija „Paketići za decu s Kosmeta“

U centru Novog Kneževc, na ulazu u pijacu, 24.decembra su člnovi Kulturno-istprijskog društva  Srba severnog Banata “Đorđe Servijski” iz Novog Kneževca se priključili humanitarnoj akciji  prikupljanja paketića za decu s Kosova i Metohije koju organizuje Organizacija  “Svi za Kosmet”.

Novokneževčani su se odazvali ko u prilozima, ko u slatkišima ili igračkama, a neko je donirao novac ili upaltio sredstva na tekući račun organizacije.

Radovan Nježić, predsednik Kulturni -istorijskog društva

Od Radovana Nježića predsednika Kulturno-istprijskog društva  Srba severnog Banata “Đorđe Servijski”  saznajemo da organizacija “Svi za Kosmet “ postoji  od 2008. godine i da je prvobitno organizovala putovanja na Kosovo od trenutka kad se ono proglasilo za republiku. Grupa studenata je želela da da podršku srpskom narodu koji živi na Kosovu i već godinama obilaze Kosovo ne samo Severno nego i južno od Ibra. Nježić kaže – Ova akcija se odganizuje već osmi put po redu pred Božić i Novu godinu i članovi našeg Udruženja su se uključili u akciju da pomognu ovoj organizaciji. Cilj današnje akcije  je sakupljanje novčanih priloga i paketića za decu sa Kosova i Metohije i akcija traje do 28. decemra i onaj ko ne može sada da priloži nešto može da uplati donaciju na žiro račun organizacije  koji se nalazi na sajtu:  www. svi za kosmet.rs  .