Crna Bara (Čoka) – Druženje učenika Crne Bare i Sanada kao primer dobre saradnje

Danas, 24.maja  učitelji  Osnovne škole “Jovan Popović” iz Čoke : Monika Golić, Katalin Guslov Petrovič i Živojin Jurišin, zaposleni u Crnoj Bari, organizovali su druženje njihovih đaka sa učenicima nižih razreda iste škole ali iz Sanada.

 Opština Čoka je malim Sanacima  obezbedila  prevoz kombijem i u jutarnjim satima odvezli su se u dobrom raspoloženju do crnobarske škole, gde su ih čekali drugari i pripremljene igre za upoznavanje i dobrodošlicu.

 Kulturno udruženje „Csipet -csapat“ i Mesna zajednica Crne Bare, učestvovali su u pripremi i realizaciji ovih igara, kao i u pripremi ukusnih mekika za sve učesnike.

Igre bez granica u dvorištu škole

 U prelepo uređenom školskom dvorištu nastavilo se razdragano druženje igrama bez granica, koje su na kreativan i zabavan način osmislili učitelji. Dan su zasladili bakinim kolačićima.  Gosti su se rastali  sa domaćinima  još raspoloženiji nego što su bili tog jutra kad su došli uz zahvalnost i želju da uzvrate gostoprimstvo u Sanadu.

Dečije radosti

 Ove male sredine, Crna Bara i Sanad, mogu poslužiti kao primer dobre prakse i mnogo većim sredinama, gde sloge i ideja ne manjka, a gde deca od malih nogu uče o gostoljubivosti, pažnji, poštovanju,  kao i zahvalnosti.

tekst i fotografije  Ivana P.