19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – ISPRAĆAJ MALIH MATURANATA

Osmi razred je završilo 82 učenika u celoj opštini. Đak generacije i najbolji sportista je Jelena Bajić iz Novog Kneževca, a Vukovu diploma je poneo i Atila Dobo.

Školsku 2022/2023. godinu i osmogodišnje školovanje je završilo 82 učenika Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” u celoj opštini.

U ogranku Banatskog Aranđelova je osmi razred završilo 14 učenika na srpskom i  mađarskom nastavnom jeziku i svoje matursko veče slavili u četvrtak, 15. juna. 15 maturanata je završilo osnovnu školu u Srpskom Krsturu na srpskom jeziku i proslavili su malu maturu u nedelju, 18. juna, dok je 53 mala maturanta imalo ispraćaj u subotu 17. juna u sali novokneževačkog pozorišta, a školu su završili ili na srpskom ili mađarskom nastavnom jeziku.

Svi maturanti su lepi, jer je lepa mladost, a svečano uparađeni i isto tako svečano ozbiljni prošetali su se centrom mesta i prošli kroz gužvu roditelja i poznanika koji su ih sačekali ispred sale u pozorištu.

Odeljenjske starešine i mali maturanti u sali pozorišta

U pozorištu je priređen svečani ispraćaj za male maturante i proglašen je đak generacije koja je ujedno i sportista generacije Jelena Bajić, učenica VIII 2 razreda iz  Novog Kneževca, dok je Atila Dobo isto nosilac diploma Vuk Karadžić  za postignut uspeh  5,00 tokom svog školovanja. Od 82 učenika, osmi razred sa odličnim uspehom je završilo  22 učenika i svi oni su pored pohvale dobili i knjige kao nagrade.

Jelena Bajić, đak generacije i sportista generacije

Program za male maturante u Novom Kneževcu sa učenicina sedmih razreda su pripremile nastavnice maternjeg jezika Draginja Šipka, Dušanka Dimitrov i Silvia Domonkoš i nastavnice muzičkog vaspitanja Andea David i Kristina Baša.

U sali pozorišta je bilo razdravano i veselo.

DKP