19.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – KONCERT HORA VIVA VOX

U okviru Dana opštine Kanjiža 20. oktobra u prepunoj sali Domu kulture u Kanjiži   održan  je koncert hora Viva Vox  iz Beograda.

Akapela hor je oduševio prisutnu publiku različitog generacijskog opusa i jedini komentar je bio da oni pevaju iz duše, srca i mozga. Zvuk, scenski efekti, izbor kompozicija , kao i glasovne mogućnosti više od 20 pisutnih članova hora je pljeskom publika varaćala da pevaju tri puta na bis. Pevali su i trvdi i meki repertoar , kompozicije najpoznatije koje izvode  godinama unazad. Ramštajna, Proidičia, Nirvanu, Tota, Pejperse, Dina Dvornika, Pajtonovce, izvorne pesme, filmsku muziku…   

Akapela hor  je  2003. godine osnovala Jasmina Lorin, profesorka muzike u srednjoj školi u Zemunu. Po završetku školovanja članovi su ostali prijatelji i nastavili da pevaju. Njihov cilj je bio da pevaju klasične muzičke komade akapela – bitboks.

Veliki uspeh donelo im je izvođenje Ramštajnove pesme „Du hast“ i pozvani su u Njujork i Peking da nastupaju. Do sada su održali više od 250 koncerata u Evropi i širom sveta.

dirigent hora Viva Vox Boris Balunović

Dirigent hora je sada Boris Balunović. U Kanjiži  je rakao da  postoje 18 godina i da su prvi put nastupali u Kanjiži. Naglasio je da pored obrada  pop, rok, hevi metal i dubstep  u akapela stilu, pevaju u nesvakidašnjem i neočekivanom aranžmanu da bi pomerili neke granice i videli šta je sve moguće i to im je misija. – Nama je isto gde nastupamo bilo mala sredina , ili velika svetska scena. Dajemo  sve od sebe i sve jedno nam je da li je to sala Ujedinjenih nacija ili bilo koje drugo mesto. Želimo da delimo muziku sa ljudima , ljubav prema njoj i radost da podelima sa drugima i da možda inspirišemo druge ljude da se njome bave. Publika nas svugde dobro prihvata i sale su uvek pune gde nastupamo, kao i ovde  je uvek pozitivna reakcija publike – rekao je dirigent Balunović.

Hor ima 40 članova, od toga 30 aktivnih,  dok je u Kanjiži tog dana nastupalo njih  23.

DKP