19.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – Podeljeno 67 autosedišta za najmlađe

Opština Kanjiža već petu godinu obezbeđuje dečija autosedišta za najmlađe. Cilj akcije je da ovaj poklon dobiju svi koji su ispunili uslove konkursa i rođeni protekle godine. Za obezbeđivanje sedišta opština je ove godine iz budžeta izdvojila 300.000 dinara.

Na primopredaji autosedišta, koje je održano u četvrtak, 9. novembra u Velikoj sali Gradske kuće u Kanjiži pored autosedišta roditelji su prošli kroz obuku kako se sedišta koriste i druge savete od članova Saveta za bezbednost saobraćaja opštine.

Marko Ždero, član Opštinskog veća

Marko Ždero, član Opštinskog veća zadužen za komunalne poslove je ovom prilikom rekao – Savez za bezbednost saobraćaja opštine Kanjiža i ove godine  organizuje besplatnu dodelu dečijih autosedišta za decu rođenu u 2022. godini. Prijavilo se 67 roditelja, odnosno 67 dece kojima je uz stručnu obuku kako se koriste sedšta i uručena. Za ove potrebe opština je iz budžeta izdvojila oko 300.000,00 dinara. Savez za bezbednost saobraćaja je posebno usmerio svoje aktivnosti prema  bezbednosti deca predškolskog uzrasta jer smatramo da ovakva vrsta prevencije najviše utiče na roditelje , a i deca usvajaju osnovna pravila ponašanja u saobraćaju.

Andrea Sabo, jedna od roditelja čije je dete dobilo autosedište

Andrea Sabo iz Horgoša je među 67 roditelja sa teritorije opštine Kanjiža koja je dobila od opštine autosedište za dete. Ima dvoje dece, veća je razlika među njima i za prvo dete nije bilo potrebno da ima sedište. Sada je konkurisala da ga dobije. Vrlo je zadovoljna što je dobila jer će joj značiti zbog sigurnosti deteta prilikom vožnje i materijalno  jer je nazaposlena, a inače je trgovac po struci.

DKP