17.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – Dom zdravlja dobio tri nova auta za rad na terenu

Lokalna samouprava u Kanjiži podržava rad Doma zdravlja te je nedavno u naselju Adorjan  započeta obnova  zgrade ambulante Doma zdravlja u vrednosti od tri miliona dinara.

Po rečima direktorice Doma zdravlja Karoline Đalai i tri miliona dinara je uloženo u krečenje prostorija glavne zgrade Doma zdravlja  u samoj Kanjiži, kao i zamena vodovodne instalacije. – Od lokalne samouprave smo dobili  sada i tri nova automobila  koji će služiti  za rad na terenu lekara, sestara, patronažnih sestara i laboratorijskih tehničara koji izlaze u kućne posete, kao i na teren i ostvaruju zdravstvenu zaštitu na teritoriji cele opštine – rekla je direktorica Đalai.

Lokalna samouprava svake godine ulaže u Dom zdravlja, ili u infrastrukturu, ili u opremu  i prilikom uručivanja automobila   danas, 29. maja predsednik opštine Robert Fejstamer je rekaao – Dom zdravlja je dobo tri nova automobila  jer su uputili zahtev opštini da su im neophodni automobili za  odlazak na teren  zbog dotrajalosti prevoznih sredstava. U poslednje tri godine  lokalna samouprava je obezbedila devet automobila i time se povećao kvalitet usluga unutar Doma zdravlja.

DKP