17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Prolećni koncert nagrađenih učenika Muzičke škole

U četvrtak, 6. juna u svečanoj sali Narodne biblioteke „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu je održan Prolećni konert nagrađenih učenika Osnovne muzičke škole iz Novog Kneževca.

Kako je rekla direktorica škole Aleksandra Neckov talentovani, posveće i vredni đaci i nastavnici škole predstavili su sebe, svoju školu i ovu sredinu na mnogobrojnim takmičenjima i osvajali prva mesta i često bili laureati takmičenja.

Neda Đukić – klasa harmonike Timee Bartoš

Učenici Muzičke škole su nastupali na takmičenjima Pijnisimo u Suboici na Republičkkom takmičenju, Međunarodom tmičenju mladih talenata u Pančevu, na Ekipnom festiivalu solfeđa u Novom Sadu, Muzičkom proleću u Smederevu, 67. festivalu muičkih i baletskih škola u Šapcu, Eufonija u Novom Sadu, Fantaast u Bečeju, Beogradski festival haronike u Beogradu, Festival muzike u Ubu, Glasni dan u Subotici.

Duo gitra Željko Stankov i Jelena Popv – klasa Daniele Pavlović

Tom prilikom direktoria škole je istakla da imaju dobru saradnju sa Osnovom školom iz mesta, Predškolskom ustanovom, Narodnom bibliotekom , Kulturnom zonom i  MS kućom.

Koncertom u Biblioteci su podelili sa meštanima radost muzike. A knjigohranilište i njena izuzetno akustična sala su dočarali sav talenat dece koja su izvela 19 tačaka, na harmonici, klaviru, flauti, violini, gitari i pevajući solo kompozicije iz klase nastavnika Temee Bartoš, Ivana Bičekia, Jelene Bandin, Marijane Gutvajn, Jasmine Busarac, Danijele Pavlović  i Ljiljane Jovanoviski uz klavirsku sardnu Arpada Serde.

Duo Teodora Janković i Danijela Mijatov – klasa Ljiljane Jovanovski

Publika je samo mogla da uživa u izvođenju  kompozicija maldih muzičara i njihovoj posvećenosti muzici i svom instrumentu.