20.07.2024
Kanjiža

Kanjiža – Uspeh kanjiških osnovaca na XII školskoj olimpijadi

Učenici Osnovne škole “Jovan Jovanović Zmaj” iz Kanjiže su učestvovali na XII školskim olimpijskim igrama Republike Srbije koje su se odžavale od 24. do 30. maja  u Novom Sadu, a inače Školske olimpijske igre se odvijaju svake četvrte godine kada i sama Olimpijda.

Kanjižani su imali 26 predstavnika 14 učenika iz viših razreda i 12 devojčica iz III razreda koje su osvojile bronzanu medalju u poligonu svestranosti.

Povodom uspeha na Školskoj olimpijadi u Gradskoj kući predsednik opštine Kanjiža Robert Fejstamer je upriličio susret sa malim olimpijcima i rukometašicama uzrasta do 12 godina Rukometnog kluba “Kanjiža” koje su osvojile drugo mesto u Super ligi Vojvodine, čestitao im na uspehu i uručio im prigodne poklone.

Učenici Osnovne škole su se takmičili u četiri sporta na Olimpijadi: u atletici, džudou, streljaštvu i plivanju. A najboli su bili atletičari. Osvojene su četiri medalje: Žoka Mesaroš – zlatna medalja, Mate Mesaroš – bronzana medalja, Nađa Vuković – bronzana medalja i ElenaSujić – bronzana medalja. Učenice trećih razreda  su u Malim olimpijskim igrama  (poligon svestranosti)osvojile bronzanu medalju.

Stariji učenici Osnovne škole osvajači medalja

Učenike viših razreda su pripremli nastavnici:  Livija Vereš Balaž, Tatjana Hinić, Dejan Mandarić i Munir Šabotić , a u pripremi i pratnji učenica mlađeg školskog uzrasta za nastup na 12. olimpijskim sportskim igrama su učestvovale učiteljice : Izabela Domonkoš, Erika Česko Kermeci  i  Ildiko Ostojin Molnar .

Nastavnik Minir Šobotić je istakao  značaj promovisanje olimpijskih vrednosti kod  učenika osnovnih i srednjih škola.- Posle pređenih kvalifikacionih normi naših 26 učenika je na veoma uspešan način predstavljalo kako svoju školu tako i svoju opštinu kao zajednicu u kojoj se vodi briga o zdravlju i napretku mladih ljudi – istkao je Šobotić.

Učenice III razreda koje su osvojile bronzanu medalju u poligonu svetranosti

Predsednik opštine Fejstamer čestitajući svim prisutnim mladim sportistima je rekao da  se njih preko 90 posto bavi sportom ne samo u školi i na taj način jača svoju zajednicu i izrazio  je nadu da će učenici i posle završetka škole nastaviti da se bave sportom.

Drugo mesto u Super ligi Vojvodine za rukometašice mlađe od 12 godina je najveći uspeh Rukometnog kluba “Kanjiža” istakao je na prijemu predsednik kluba Adam Ivković i rekao da u poslednje tri godine imaju četiri ekipe po dve muške i ženske i da su svi osvojili dobre rezultate u I ligi Vojvodine u svojim kategorijama. Ivković je rekao da se rukomet neguje u Kanjiži i da ima oko 80 dece koja igraju rukomet, od toga je 55 registrovano, a 25 trenira mali rukomet pripremajući se za veliki teren.

DKP