19.06.2024
Novi Kneževac

Нови Кнежевац – Годишња скупштина Добровољног ватрогасног друштва

ГОСТИ НА СКУПШТИНИ СУ БИЛИ И ИЗ ХРАВАТСКЕ И ФЕДЕРАЦИЈЕ БOСНЕ И ХЕРЦЕГОВНЕ

Недавно је одржана Годишња скупштина Добровољног  ватрогасног друштва Нови Кнежевац на којој је поред Извештаја о раду Друштва за  2017. годину, поднет извештај о Финансијском пословању за исту и изнет  Програм рада за 2018.  и изабран секретар Друштва.

Добровољно ватрогасно друштво Нови Кнежевац има 108 чланова. На  Скупштини поред чланова ДВД Нови Кнежевац  и подмлатка , присутни су били и  гости из ДВД Бели Манастир и ДВД Јагодњак из Хрватске и ДВД Јелах из Федерације БиХ. Присутни су била и друштва из Мокрина, Кикинде, Кањиже, гости из  братског Накова, Руског Села, као и  јединица из Кањиже, Ђале  и други уважени годсти поред секретара Ватрогасног савеза Војводине Бранисалва Чолака.

И протекла година је била врло успешна за чланове ДВД  јер су учествовали на окружном такмичењу и  подмладак   се пласирао за учешће на Државном такмичењу ватрогасног подмлатка, док је сениорска Б екипа исто заузела прво место.

Чланови ДВД Нови Кнежевац су током 2017. године дежурали током жетве 16 дана, односно 492 сати, и  учествовали у гашењу 82 пожара током поротекле године.

Током јуна месеца чланови ДВД Нови Кнежевац су извршили преглед пољопривредне механизације пре жетве и извршили обуку руководилаца машина које су учествовале у њој.

Обележен је и Дан ватрогасаца Србије, 27. септембар, постављањем  промо пулта у центру места где су најмлађи чланови показали шта раде  На кеју је организовано  тог дана  и такмичење у кувању рибље чорбе на којој су учествовали  гости из Белог Манастира, Јагодњака, Јелаха, Накова и Батаког Великог Села, као и такмичење у  ватрогасној вежби са „наптињачама“ са препреком, такмичење у малом фудбалу и надвлачење конопца, где је укупни победник била екипа из Белог Манастира из Хрватске и освојила пехар.

Током пролећа је замењен цреп на згради Ватрогасног дома  уз помоћ пријатеља  и донатора, а крајем године је завшен табло ватрогасаца поводом 135 година постојања Друштва.

За 2018. годину у Добровољном ватрогасном друштву планирају да поред активног учешћа у акцијама гашења пожара и спашавања људи , имовине угрожене  пожаром и другим ементарним   непогодама,  да активно учествују у Штабу за ванредне ситуације СО. Организоваће и припреме јуниора за државно ватрогасно такмичење. Наставиће  превентивни рад тј. едукацију пољопривредног становништва око законских одредби за вршење жетве као и дежурства током исте.

За секретара друштва је изабран Роланд Киукли.

Вече после Скупштине је послужило да се чланови ДВД мало опусте, друже и поразговарају уз добру музику  која је свирала до ситних сати. – ДКП

Оставите одговор