Чока – 49. зонска смотра рецитатора

Прошле недеље је Културно образовни центар у Чоки  у сарадњи са Савезом уметничког стваралаштва аматера Војводине организовао 49.  Зонску смотру рецитатора „Песниче народа мог 2018“ у сали  Дома културе у Чоки. На Зонској смотри је било 93 рецитатора из Севернобанатског и Средњeбанатског округа.

Овогодишњи жири су чинили Миодраг Петровић, глумац у пензији из Новог Сада, Каталин Фазекаш, саветник за мађарски језик у пензији и Сава Мучибабић,доскорашњи секретар Савеза аматера Војводине у пензији.

Такмичили су се малишани од најмлађег узраста (34), средњег (37)  и најстаријег – средњошколског (22) из Зрењанина, Лазарева,Арадца, Белог Блата, Меленаца, Чоке, Остојићева, Кикинде,  Банатског Великог Села, Српске Црње, Сечња, Новог Бечеја и Новог Кнежевца.

Најмлађи такмичари су  по мишљењу жириа били и најспремнији,а за срењи узраст су имали замерке везане за акценат и изговор. Средњошколци су били изузетно добри.

Овогодишњи избор песама је био врло раскошан, са новим и интересантним ауторима, многе песме су се први пут чуле, а оне које се понављају на такмичењима су биле добро избрушене и коректно рецитоване. Ову зону ће на Покрајинској смотри предсатвљати 30 такмичара из скоро свих општина. А она ће се одржати од 20.  до 22. априла у Сечњу. – ДКП

Оставите одговор