25.04.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Maturanti Novog Kneževca plesali sa Evropom

Danas  u 12,00 časova 92 maturanta Gimnazije i Srednje škole „Dositej Obradović“ iz Novog Kneževca, na Glavnom  trgu u mestu, je  plesalo sa celom Evropom za Ginisovu knjigu rekorda i za toleranciju među ljudima.

Novokneževački maturanti su se po osmi put uključili u manifestaciju “Plešimo zajedno sa Evropom ( Europen Quadrille Dance Festival“) koja se odvija od 2005.kada joj se i Srbija priključila.

Svi matutranti Evrope su plesali istu koreografiju  uz muziku Johana Štrausa „Slepi miš“, a muzika se emitovala preko satelitskog radija i svi  je plasali u 12, 00 časova.

Na osnovu ovog plesa pokušavaju da obore Ginosov rekord  kao najveći simultani ples u svetu. U našem regionu ( Makedonija, Srbija, Crna Gora, Bosna i Hercegovina, Hrvatska i Slovenija)  je plesalo 10.000 matuanata. Rekord je postavljen 2011. godine kada je plesalo 33.202 maturanta u Evropi.

Novokneževački maturanti su sve vreme bili veseli i nasmejani , osetili lepotu plesa , kao i građani koji su uživali posmatrajući ih, jer mladost i tolerancija idu zajedno.

U susednoj opštini Kanjiža osamdesetak maturanata Srednje poljoprivredno- tehničke škole „Besedeš Jožef“ se prvi put ove godine priključilo manifestaciji, mada su zakasnili sa prijavom, plesali su malo drugačije, ali su se radovali, osmehivali i uživali u sveopštem druženju. – DKP

Оставите одговор