19.06.2024
Novi Kneževac

Нови Кнежевац – Епископ банатски увео у дужност новопостављеног свештеника јереја Караицу

На дан Светих мученика Фотија, Аникита и других, у суботу. 25. августа Његово преосвештенство епископ банатски Господин Никанор је служио у новокнежевачком храму посвећеном Сабору светог архангела Михајла Свету архијерејску литургију са свештенством Новокнежевачког намесништва у присуству мноштва верника који су дошли да поздраве Његово преосвештенство и да пожеле добродошлицу новопостављеном свештенику, јер је архијерејски намесник новокнежевачки протојереј ставрофор Душан Рус отишао у пензију.

Тог дана је Господин Никанор  увео у дужност јереја Горана Караицу за новокнежевачког парохијског свештеника,  а такође, је изабран нови архијерејски намесник новокнежевачки којег је пред владиком банатским изабрало свештенство намесништва.

За новог Архијерејског намесника новокнежевачког је изабран протојереј Радоје Перин, свештеник из Обилићева. Јереј Александар Павловић из Санада је беседио о раду и одласку у пензију свешеника Руса нагласивши и да иако је отишао у пензију свепштеник ће и даље проповедати мисли и дела Ваксрслог Господа. Док је Његово преосвештенство епископ банатски Господин Никанор беседио о значају свештеничког позива, вери и слози.

Током Свете архијерејске литургије мноштво верног народа се причестило јер је у току Великогоспојински пост.

Иначе, јереј Горан Караица је завршио београдску Богословију, а Теолошки факултет у Либертфилду , у Америци. По завршетку факултета је у нашој Гимназији и Средњој школи предавао веронауку, а од 28. августа  2015. је био свештеник у Сакулама, у Оповском намесништву,а сада од 25. августа 2018. је свештеник у Новом Кнежевцу.

ДКП

Оставите одговор