Sanad (Čoka) –Radionica MALE RUKE VELIKI POTEZI

Karajem avgusta, učenici od prvog do osmog razreda Osnovne škole „Jovan Popović „ iz Sanada su priredili na obali reke Tise , u popodnevnim satima, izložbu svojih radova koji su nastali u okviru petodnevne letnje radionice koja je bila edukativno-rekrativnog kataktera.

Na originalan način  deca su predstavila šta su tokom pet dana uradila . Nagrađeni su radovi koji su rađeni u okviru porodice na temu životne sredine pravljeni od već upotrebljeih materijala i koji imaju upotrebnu funkciju. Žiri se opredelio da prvu nagradu dobije Nikoleta Dostaš, drugu Petra Popov, a treću Dragana Knežević. Pored simboličnih nagrada umetnik Goran Novakov im je uručio pehare oblikovane od plastičnih flaša.

U eri industralizacije i informacionog društva izuzetno je važno da se deci približi priroda. Zajedničkom saradnjom Udruženja sportskih ribolovaca „Tisa 130“ iz mesta  i pedagoških radnika u sanadskoj osnovnoj školi osmislio se projekat koji traje šest meseci i koji decu približava prirodi kroz ekološke patrole, upućivanja u vrednosti i značaj očuvanja životne sredine, kao i radionicu „Male ruke veliki potezi“ gde su deca tokom pet dana usvaršavala različite likovne  tehnike od  recikliranih materijala, kao i prirodnih i sve nastale radove izložili na obali reke uz progodan program.

Učiteljica Ivana Popov je sa decom priredila niz pesmica, kao recitatorskih na ekološke teme, tako i pesme koje su uz pratnju gitare i perkusija deca pevala, od dečijih, do pesme EKV „Ovo je zemlja za nas“.

Roditelji su bili oduševljeni onim što su male ruke stvorile, kao i znatiželjni meštani, a mališani najavljuju novu ekološku akciju za vreme Dečije nedelje – sađenje drveća oko škole jer drvo u ravnici je dragoceno i sveto kao crkva kako je jednom napisao naš poznati pisac Radivoj Šajtinac. DKP

Оставите одговор