19.06.2024
Kanjiža

Велебит (Кањижа)- НАЈАВА такмичење ИЗАЂИ МИ НА ТЕГЛУ 2018

Велебит је прошле године дао националног шампиона, екипу Фрау Габријела!

 

Караван „Изађи ми на теглу“ пет година пролази Србијом  и у 30 градова окупља љубитеље ајвара, надметања и такмичења у кувању.

У недељу, 16. септембра стиже  на територију општине Кањижа где ће се у Велебиту испред школе поставити места за кување. Циљ манифестације је, чији је организатор Месна заједница Велебит, да се реши вечито питање: ко прави најбољи ајвар, коме припада титула Ајвар мајстора!

За кување ајвара организатор обезбеђује: место за кување (покривено, мобилно огњиште), дрва за ложење, паприку за ајвар, тегле за ајвар, сто и 3 столице по екипи и пластичне посуде за чишћење паприке, со, шећер, уље. Такмичарске екипе треба да донесу са собом: посуду за кување, варјачу, кутлачу, ножеве и апарат за млевење паприке.

Биће потребно само добро расположење, здрав такмичарски дух и добар рецепт који ће осигурати успех!

-За ову манифестацију важи изрека: Важно је учествовати! Сва количина припремљеног ајвара остаје такмичарима- најављују домаћини из Велебита.

Првопласирана екипа у Велебиту остварује право учешћа у великом националном финалу које ће окупити победнике из свих градова и одржаће се 13. октобра у Београду.  Поред титуле Краља ајвара најбоље  у финалу очекују  и вредне награде.

Током кувања ајвара одвијаће се и забавни  програм. Такмичење почиње од 10.30-11.00 заузимањем  места за кување, у 11.00 је отварање манифестације које трае до 17,30 часова, а у 18,00 сати је проглашење победника.

Организатори очекују пријаве учешћа екипа од мин. 2 члана на е-маил:  velebit@kanjiza.rs  или лично у канцеларији Месне заједнице Велебит. За више информација позовите број телефона: 024/873-249.

Учешће и улаз су бесплатни.       ДКП

Оставите одговор