19.06.2024
Kanjiža

Kanjža- IX Memorijali rvački turnir „Čaba Ferenc“

U organizaciji Rvačkog kluba „Potisje“ iz Kanjiže , u okviru Dana opštine, u subotu, 20 oktobra u Sportskoj hali Banje Kanjiža organizovan je IX Memorijalni rvački turnir Čaba Ferenc  na kojem su se takmičila deca rođena od 2001/ 2002 godine do  2011/ 2012 u grčko-rimskom stilu.

Na takmičenji su se takmičili rvači iz 13 zemalja Evrope , iz 41 kluba  sa preko 300 učesnika.

Takmičili su se u kategoriji U11 do kategorije kadeta U17 u muškom i ženskom rvanju. Po rečima Zoltana Balinta, člana predsedništva kako Rvačkog kluba „Potisje“ tako i Rvačkog svaza Srbije cilj ovog takmičenja je održavanje saradnje između klubova i razvoj rvanja jer su bili prisutni rvači iz Moldavije, Rumunije, Mađarske i Bugarske koji imaju izuzetno dobra stil rvanja i i svima ide u prilog da upoznaju rvače iz tih sredina.

Balint naglašava da je ovaj turnir organozovan pod pokroviteljstvom Rvačkog saveza Srbije, Rvačkog saveza Vojvodine i Opštine Kanjža uz podršku mnoštva sponzora  jer je od velikog značaja i za razvoj turističke ponude Kanjiže jer je ostvareno više od 200 noćenja od strane takmičara.

Interesovanje je bilo izuzetno veliko za ovaj turnir je su nastupali takmičari iz: Grčke, Austrije, Češke, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Ukrajine, Bugarske, Slovenije, Nemačke, Mađarske, Moldavije, Rumunije i domaćina Srbije.

DKP

Оставите одговор