Novi Kneževac-Novi Sad – Mali muzički talenti u Srpskom narodnom pozorištu

Nekoliko godina u nazad najtalentovaniji učenici Osnovne muzičke škole iz Novog Kneževca zahvaljujući Pokrajinskom sekretarijatu za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice i opštini Novi Kneževac na kraju kalendarske godine posećuju Srpsko narodno pozorište i pogledaju operu ili baletsku predstavu.

Neposredno pred Novu godinu, 15. decembra  škola je upriličila odlazak u Novi Sad svojim učenicima koji na raznim takmičenjima osvaju nagrade i priznanja.

Zajedno sa svojim profesorima su u Srpskom narodnom pozorištu prisustvoval izvođenju opere “ Pop Ćira i pop Spira” Dejana Despića, u režiji Dejana Miladinovića. U ovoj komičnoj operi u dva čina koja je imala praizvedbu 28. marta 2018. su pored hora i orkestra Opere učestvovala mnogoa velika muzička imena: Aleksandar Saša Petrović – tenor, Goran Krneta-bac, Marina Pavlović Barać- alt, Verica Pejić – sopran i mnogi drugi.

Opera je ne samo na učenike ostavila veliki utisak, nego i na njihove mentore, pogotovo što su pred sobom imali savim drugačiji dan pun iznenađenja i nadasve zaslužan jer su mladi muzičari nosioci velikih priznanja i nagrađeni su za svoj trud.

DKP

Fotografija – Muzička škola

Оставите одговор