17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Novogodišnja predstava „Čudni su stazovi Deda Mrazovi“

U okviru projektne nastave , koja je ove godine uvedena kao obavezni predmet u nastavu osnvne škole, učiteljice Jelena Trklja i Višnuja Kolbl su sa svojim učenicima prvih razreda iz  Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca pripremili predstavu „Čudni su stazovi Deda Mrazovi“ po tekstu Gorana Novakova.

Premijera je bila 28. decembra  u sali novokneževačkog pozorišta gde je 57 mališana učestvovalo u duhovitoj novogodišnjoj predstavi.

Režiju predstave , kao kostime i muziku  su uradile učiteljice Jelena i Višnja, Goran Novakov je uradio scenografiju, a Rita Romhanji je bila koreograf igre i plesa u predstavi.

U prepunoj sali pozorišta mališani su bez treme odigrali duhovitu predsatvu u kojoj Deda Mraz želi da oslabi i da se bavi bodi bildingom, ali nikako ne uspeva , a poštareva sestra Zdravka ga savetuje da to ne čini i ne mora da ulazi u domove više kroz odžak kad se ugojio i slične zavrzlame, a na kraju se sve završilo ljubavlju između čuvenog deke i poštarke. Izuzetno je lepo što su u predstavi učestvovala sva deca iz tih razreda.  

DKP

Оставите одговор