Кањижа -ПРЕДНОВОГОДИШЊИ КОНЦЕРТ „ЕТНОКОРА“

Кањижа није само позната по својој лековитој води и Бањи , него и по многим културним манифестацијама и атракцијама. Спада у градове Србије са највише  културних  догађања.

Регионални креативни центар и Кањижа – туризам  бар једном месечно организују концерте за избирљиву публику која је навикла да слуша добру музику.

У АРТ кафеу је у суботу, 29. децембра организован предновогодишњи концерт групе из Суботице „Етнокор“ која негује стару музику: српску, мађарску и македонску и изводи је у сваременом духу, са много импровизација, те су Кањижани  са задовољством слушали њихову инпровизацију.

ИСТИНА ДОЛАЗИ ИЗ СРЦА

 Да музика спаја људе говори и репертоар изврсних музичара из Суботице. Арпад Бакош је идејни творац „Етнокора“, вокални солиста и свирач на кавалу , Мирослав Јованчић виолиниста и енергија која кружи као аура око музичара док изводе музикуј јер како каже – Музика је дар и волимо да тај дар поделимо са светом који нас окружује. Она долази из срца и ми је поклањама онима који је слушају.Свеукупној ебергији се прикључују Зоран Ђукић на гитари, Геза Кучера на саксорону и Ервин Палфи на контрабасу.

ДУБИНА МУЗИКЕ

Мирослав Јованчић је једном приликом рекао да је открио дубину музике слушајући старе народне  песме из различитих делова Мађске јер су шаролике и фасцинантне. Он поред сликања и бављења класичном музиком своје свирање усмерава на судар различитих светова музике , где се рађа једна врста инспиративне музике која има много инпровизација и блиска је џезу. А  инструмент кавал даје инспирацију и врло оплемењује тако да се смењују варијације и импровизације познатих тема, у зависности  од расположења уметника и дубине осећања. Слушалац не зна колико удела у њиховом концертирању има личног, али музичари уживају док свирају, као и они који их слушају.

ДКП

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *