17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Zimske tiske čarolije

Pred novogodišnje praznike u sali pozorišta je bilo veselo, spontano i slavljenički. Deset dana pred novu nastupajuću 2019. godinu smenjivale su se predstave i učenici u njoj i priredili meštanima prave zimse tiske čarolije.

Prvo su mališani predškolske ustanove „Srećno dete“ priredili kolaž svog programa svih grupa iz Ustanove.

Učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ su priredili takođe svoje muzičke numere, igrokaze i pevačke veštine, dok su učenici Muzičke škole priredili veseli novogodišnji koncer koji je imao mnogo dueta, treceta, kvarteta i još više članova gde su svirali i pevali novogodišnje pesme , kao i poznate romanse i druge klasične popularne melodije. A hor škole je razveselio publiku koa i harmonikaši na kraju predstave.

Lokalna samouprava  je za decu priredila koncert Leontine sa talentima. Koncertu su prisustvovali svi učenici nižih razreda osnovne škole iz cele opštine, kao i predškolci iz zabavišta. Na sceni sa Leontinom su pevali predškolci i trećaci,a u sali se orio smeh, pesma ,a radosna lica dece su kazivala koliko im koncert prija. Na repertoatu su bile, a šta drugo, novogodišnjue pesme koje su svima znane tako da je interakcija pevačice i publike bila sjajna.

I za odrasle se pobrinula lokalana samouprava. U sali pozotišta je priređen koncert Dejana Matića, rođenog brata Saše Matića koji peva folk muziku. Dejan Matić je završio  nižu i srednju muzičku školu. Živi na relaciji Beograd – Beč. Najveći hitovi u njegov karijeri: Niko i neko, Dozvola za ljubav, Željo moja, Ta lepa žena neverena i druge. Atmosfera u sali je bila vrela.

DKP

Оставите одговор