Novi Kneevac – Najava: Koncert dua „Edit“

U sredu, 27.februara, s početkom u 19,00 časova, u svečanoj sali Narodne biblioteke „Branislav Nućič“ ljubitelji klasične mizike će moći da uživaju u koncertu klasične mizike dua „Edit“ koji će izvoditi  kompozicije Pjacolija, Čajkovskog, Montija, Arlena, Marčetija, Geršvina i od  Aleksandra S. Vujića „Argentisnki tango“.

Duo „Edit“ čine Gordana Ćurguz – harfa i Edit Makedonska koja svira na violini. Duo postoji od 2011. godine i do sada je ostvario zapažene rezultate. Nastupao je na Festivalu harfe u Beogradu, festivalima po razim gradovima Srbije.  Imaju šarolik repertoar, od dela virtuoza, klasične popularne muizike, do evergrin muzike i dela srpskih kompozitora.

Goradana Ćurguz  je studirala harfu na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, gde je diplomnirala i magistrirala u klasi profesorice Milice Barić. Stalni je saradnik Beogradske filharmonije, Vojvođanskog simfonijskog orkestra, Simfonijskog orkestra RTS-a  i drugih renomiranih orkestara.

Edit Makedonska potiče iz muzičke porodice. Violinu je počela da uči kod svoje majke Dijane Raponđijeve  Stojanović, a diplomirala na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi profesorice Fren Rašković. Magistrirala je u Povdivu (Bogarska). Radila kao profesor violine u muzičkim školama Beograda,  i na Akademiji lepih umetnbosti. Osnivač je gudačkog kvarteta „Edit“ 2000. godine u Beogradu. Održala je brojne koncerte kao solista i koncertmajstor širom  ex  Jugoslavije, kao i u zemljama Evrope i u Japanu. Snimala za radio i televiziju, a bavi se komponovanjem dečije muzike.  DKP    

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *