Нови Кнежевац – ОПШТИНСКА СМОТРА РЕЦИТАТОРА

Седам ученика представљају општину на Зонској смотри

Народна библиотека „Бранислав Нушић“ је  1. марта  организовала Општинску смотру рецитатора на којој су наступали ученици Основне и средње школе.

У најмлађем узрасту се такмичио 19 ученик из Новог Кнежевца, Банатског Аранђелова и Српског Крстура. Учитељи су се  потрудили и припремили интересантне песме са својим ученицима , тако да је многобројна публика уживала у рецитовању малишана.

Жири који су чинили: Радован Хорватов – библиотекар,Светлна Јевтић, директорица Основне школе и Бојна Цвејанов  професорка српког језика из средње школе, је одабрао да новокнежевачку средину представља три такмичара најмлађег узраста на Зонској смотри која ће се одржати 10. марта  у Чоки: Радован Уторник ,  ученик другог разреда, Петра Тривић и Тамара Јелисајев, ученице трећег разредра.

У средњој категорији се такмичило 11 ученика од петог до осмог разреда из свих органака школе и показали су добар ниво рецитовања. Жири је донео одлуку  да наставе такмичење Емеше Миклош, Миљан Божанин и Петра Јолић.

Публика је имала прилику да чује само једну средњошколку, Сару Леринц која је рецитовала песму „Прва љубав“ Драгане Константиновић и задовољила критеријуме жириа и пласирала се за даље такмичење. ДКП

Оставите одговор