Нови Кнежевац – ДЕСЕТО ТАКМНИЧЕЊЕ У ТУЦАЊУ

Победила Софија Терзин

 У понедељак, 29. априла, на други дан Васкрса,  у порти  новокнежевачког храма посвећеног Светом архангелу Михаилу, одржало се традиционално дванаесто  такмичење у туцању васкршњим јајима, у организацији пароха новокнежевачког јереја Горана Караице. 

 На такмичењу је  учествовало  58 деце из новокнежевачке  и обилићеваке  парохије , као и гости који су дошли са стране. Судија такмичења је била Катарина Чукуров која је и до сада водила такмичење. У порти је било весело. После поделе по групама два по два такмичара су се туцкала јајима.

Уз бурно навијање  и веселу атмосферу стигло се до финала и проглашен  је победник ,мада су и мали победници жалили јер су губитници били награђивана чоколадом. Најбоља на овогодишњем такмичењу је била Софија Терзин, друга је била мајушна Маша Петров, а трећа Николина Арсенов. Све три победнице  су добиле  симболичне награде у склаткишима ,  као и победници у најлепшим осликаним  јајима.

А најлепше је осликао Вукашин Шарић и добио прво и треће место за своја јаја, а Софија Терзин је по лепоти је осликаног јајета заузела друго место.

Млади ,нови свештеник јереј Караица  је увео и новину ове године. Малишани су тражили три сакривена јајeта у порти храма. Најспретнија је била Ема Попов Куња из Париза, која је била у гостима код бабе и деде, друга је била Анастазија Субашић. а трећа Мија Арсенов. И ова деца су била награђена слатишима , а порта је дуго одјекивала грајом и смехом присутних. ДКП

Оставите одговор