19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Svečani koncert nagrađenih učenika

Pregršt nagrada i nosilaca laureata na takmičenjima ove školske godine

U svečanoj sali  Narodnej biblioteke „Branislav Nušić“ nagrađeni učenici Osnovne muzičke škole iz Novog Kneževca su u sredu 15.maja održali Svečani koncert pred prepunom salom roditelja i ljubitelja klasične muzike i podelili radost muzike.

Na koncertu su svirali učenici klavira iz klase Marine Babić, gitare Danijele Pavlović i Zoltana Čanjia, trube Zorana Ilića, harmonike Balaža  Sabo Šipoša, violine Olge Šipovalove , flaute Marijane Gutvajn i solo pevanja Ljiljane Jovanovski.

smart

Iako su mali i mladi za njihovo muziciranje je bila potrebna izuzetno akustična sala kao što je u Narodnoj biblioteci  jer među talentovanom i nagrađivanom decom bilo je velikih muzičkih talenata, pred kojima je budućnost. A roditelji, publika su uživali u zvucima instrumenata kao da su bili u rukama velikih majstora muzike.

smart

Inače, 25 mladih muzičara je učestvovalo na mnogo ovogodišnjih takmičenja od  Republičkog, gde je bilo i laureata, do grupnih takmičenja na takmičenju muzičkih i baletskih škola Srbije i međunarodnih. A takmičili su se na duvačkim, gudačkim instrumentima, na klaviru, harmonici, na gitari, flauti, u solo pevanju širom Srbije i inostranstvu.  DKP        

Оставите одговор