17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Festival „ Rojenje fest 2019.“

Prošle nedelje, 17. juna je u Novom Kneževcu prvi put organizovan festival  „Rojenje fest 2019“. u prostorijama Moto štaloga Buger .

Organizator festvala grupa The Baswing je odlučila da ovim putem obeleži džez-bluz festivalom prirodni fenomen – cvetanje reke Tise u Novom Kneževcu s namerom da festival preraste u tradiciju.

Pored grupe domaćina koji su se predstavili svojim III muzičkim albumom (www.metropolismuzic.rs) na kojem izvode 12 kompzicija, na Festivalu je svirala igrupa Buger company koju čine Slobodan, Peđa I, Peđa II, Cvetković i Keri.

Svirka je trajala cele večeri na zadovoljstvo prisutnih ljubitelja džeza i bluza.

U grupi The Baswing sviraju Slobodan Subotin – Boba Baswing autor i gitarista, Dejan Dražić- Deja bas gitra i bubnjar Mažaš Lakatoš. Oni na vrlo originalan način sviraju džez fjužn koja je kompilacicja džez-roka i bluza sa etno elementima. Ova tri vrsna muzičara se izvrsno nadopunjuju svojom energijom koju kanališu kroz svirku.

Festival je bio vrlo opuštajući   i neformalan . a centralno mesto u svirci je zauzela kompozicija  „Kilis bluz“ posvećena Tiskom cvetu  koja je prvi put svirana uživo, a i svi drugi nazivi kompozicija sa novog albuma  su vezani  za lokalna mesta ove sredine.

DKP  

Оставите одговор