17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Đala 600 godina Đale Zauvek paorkinja Ankica Utornik Orčić I deo

Kad se kaže paor , uvek se zamišlja pogrdno, a zaboravlja da baš ti paori nam omogućavaju da preživimo, tačnije da živimo izgrađujemo svoj život.

E, baš ta paorkinja  je postala u svojoj 60-oj godini nosilac četiri velika priznanja  i za to dobila dve naslovne strane u novinama (Razbibriga, Danas), nastupe na televizijma (PINK 1 i 2 , sarajevskoj OBN,Hapy i TV Vojvodina. Do sada je uradila 14 intervjua  za časopise, radije i portale.

Ljutovčanka (Bunjevka) Ankica Utornik Orčić na privremenom radu u Đali već 22 se ostvaruje kao zemljoradnica , supruga, majka, pomajka, baka i prabaka, dama regiona. Malo li je reći!

A komentara  nema.

-Nema lepšeg poklona za 60-i rođendan nego da dobiješ četiri velika ne samo državna, nego i međunarodna priznanja za svojnesebićan rad – kaže Ankica.

Ni malo nostalgična Ankica će zauvek Ljutovo nositi u srcu , odlučila je da bude srećna bilo gde , a u tome je pomaže cela porodica: kćerka Milena sa suprugom Goranom i kćerkama Milom i Tamara, poćerka Milana i suprug Željko koji joj omogućavaju da se ostvari u svakom pogledu.

Posle dugogodišnjeg teškog rada kada je  sama izdržavala početnu porodicu , svojim umećem i sposobnostima Ankica je sve izvela na put  na koji će se kao i ona boriti za svoj opstanak i mesto pod suncem.       

Ankica Utornik Orčić je sredinom oktobra prošle godine  dobila priznanje Dama Region za 2018. godinu sa svoj  humanitarni rad, doprinos i  stvaralaštvo i razvoj kulture u Vojvodini. Priznanje je dodeljeno na svečanosti u Vrnjačkoj Banji , a ostala priznanja  – Najelegantnija humanitarka Vojvodine na „Večeri mode, stila i kulture“ u Kraljevu,na Večeri mode i glamura“ u Beogradu je dobila priznanje Dama godine Srbije i Balkan Awards 2019. za humanitarni rad i širenje tradicionalnih vrednosti, a to je znak da je na pravom putu baviti se humanitarnim radom pomažući starima i deci i svima kojima je pomoć potrebna.

Na 17-oj Humanitarnoj koloniji “Život je Umetnost” je bila takođe sponzor jer poštuje tuđ, nesebičan rad i entuzijazam i snagu koju ispoljava predsednica Udruženja MS Slavica Zorić.

nastaviće se …

tekst i fotografije redakcija Potiski News

Kneževac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор