Novi Kneževac – XI Lagani tiski spust

Ove godine moćna i jaka Tisa je bila tiha i spokojna. Lagano je šumila po pretoplom vremenu, rashlađivala svakodnevne kupače, a učesnike Laganog tiskog spusta je opustila i omogućila da zaista uživaju u rashlađivanju reke i njenim skrivenim tokovima i žuborima. Ove godine je tiho žuborila i omogućila da učesnici Spusta uživaju u njenoj lepoti.

Spremni za prijavljivanje učesnika regate

U subotu, 10 avgusta na preko 35 stepeni odvijala se XI po redu regata Lagani tiski spust u organizaciji opštine Novi Kneževac.

Ovo je zaista postao brend opštine Novi Kneževac  jer su se na celodnevno uživanje prijavili ljubitelji plivanja i reke od Kikinde  do Subotice, neki koji već skoro deset leće učestvuju u spustu, a neki su čuli za njega i pruključili se prvi put  i zaista uživali u splavarenju, jedrenju, plivanju i plovljenu rekom u dužini od četiri kilometra , na potezu od Žute kuće, gde je bio start, do pontona  na obali kod Lovačkog doma i Bronska u samom mestu.

Kao što je lagani spust, tako je bio i lagani dolazak

Prijavilo se za spust preko četrdest plovila sa preko 140 učesnika, mada je plivalo i uživalo u Laganom tiskom spustu mnogo više kupača nego što se prijavilo.

Plivanje je trajalo skoro šest sati na zadovoljstvo i učesnika i organizatora, a sve ljubitelje plivanja je čekao ručak koji je obezbedio restoran Bekavar“ iz Kanjiže.

Sponzori ove manifestaciju su pored opštine Novi Kneževac , bili i Sat Trakt iz Bačke Topole i restoran „Bekevar“ iz Kanjiže.

Jedna od mnogobrojnijih, a najveselijih ekipa  je bila „Tiske sirene i veseli mornari“ koji su polovili na brodu „Mima“ sa dva pomoćna čamca.  

„Tiske sirene i veseli mornari“ su se dobro pripremili za spust

Gost Laganog tiskog spusta je bila pevačica Snežana Đurišić koja je u večernjim satima priredila koncert na keju Tise pred mnogobrojnom publikom koja je uživala u njenom vrhunskom pevanju.

Snežana Đurišić je odlično pevala

Čak su i oni koji svakodnevno odlaze u nadnicu po severnom delu Vojovdine nisu sledećeg dana išli na posao jer su želeli da uživaju u njenoj pesmi. Na pitanje da li su zažalili, samo su uzdahnuli i rekli kad bi bilo više ovakve  pesme, sve bi bilo bolje.

Publika je uživala u koncertu

DKP

Оставите одговор