17.06.2024
Kanjiža

Kanjiža – Sajam sporta povodom Dečije nedelje

U Kanjiži je tokom trećeg dana Dečije nedelje, 9. oktobra,  lokalna samouprava zajedno sa Sportskim savezom Kanjiže je po deveti put organizovala veliku manifestaciju sajam sporta pod nazivom „Nađi svoj sport“ u Sportskoj hali Banje Kanjiža za učenike Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kanjiže.

Berza sporta je organizovana s ciljem da oko 900 učenika iz Kanjiže, Velebita, Martonoša i Adorjana nađe svoj sport, a 12 sportskih klubova je promovisalo sport i aktivno sporvođenje slobodnog vremena.

Učenicima od prvog  do osmog razreda Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Kanjiže sa područnim odeljenjima se predstavilo 12 klubova iz mesta od 35 koliko ih ima u celoj opštini, koji su članovi Spotskog saveza.

Učenici su mogli da se upoznaju sa predstavnicima Šah kluba „Potisje“ i da igraju šah, da se oprobaju u igranju rukometa, jer je Rukometni klub „Kanjiža“ tj. njegovi najmlađi igrači su pokazali svoju igru. I mali fudbaleri iz FK „Potisje“ su privlačili poglede učenika, a ni ženski Fudbalski klub „Metalmanija“ nije niša manje bio posećen, kao i Kajakaški klub „Bratstvo“ gde su učenici mogli da probaju da veslaju u čamcu za simuliranje veslanja. U sali su bili prostrti i tatamiji na kojima su vežbali najmlađi članovi  dva džudo kluba  i rvači iz Rvačkog kluba „Potisje“.Iz Stonoteniserskog kluba „Kanjiža“, su postavili sto za igru, i učenici su mogli da igraju stoni tenis. Predstavili su se i košakraški klub, klub sport za sve i dečiji fitnes klub. Sve ove oktivnosti su budno pratili treneri sportskih klubova i njihovi pomoćnici.

Odluka je na mladima kojim će se sportom baviti i aktivno provoditi svoje vreme.

Igor Vuković, sekretar Sportskog saveza Kanjiže koji je bio jedan od  glavnih organizatora  berze sporta je zadovoljan kako se manifestacija odvijala i koliko su deca bila zainteresovana za sportske klubove.

 DKP

Оставите одговор