17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – U štalogu Buger koncert džeza i bluza

U sredini  kao što je Novi Kneževac postoje ljudi koji vole dobru muziku, druženje i gužvu oko sebe. Takav  je i Sava Mihaljev, poznati kao Buger koji je svoje donje prostorije kuće, duboko u velikom-dugačkom dvorištu preuredio za dešavanja, kako muzičkih , prvenstveno, tako i bilo koja kulturna događanja, gde  je pokazao maksimalnu kreativnost jer je takoreći ni iz čega osmislio prostor koji pleni, zadivljuje i inspiriše.  

U subotu, 5. okobra je upriličeno susretanje džeza i bluza , prvi put su  se u ovoj sredini   susreli gitaristi Panonske nizije,  a namera je da ovakvi susreti prerastu u tradiciju.

Za ljubitelje dobre svirke ( džeza i bluza) u Burger štalogu je održan večernji koncert. Pred zainteresovanom publikom, u dobro uređenom prostoru punom kreativnosti etno džez grupa The Baswing pojačana gitaristom iz Novog Sada Tiborom Nađ Mahom koji je poznati bluzer kako po svirci tako i po pisanoj  istoriji i teoriji bluza , na više jezika, a vodi poreklo iz naše okoline, tj. Kanjiže,  svirala je  kako klasične džez i bluz kompoticije , kao i originalne kompozicije sa trećeg albuma grupe.

Ova subotnja svirka je početak susreta panonskuh gitarista  koji nameravaju da organizujz svakog drugog meseca. Svirci su se pridruđili i Tika pevač iz Kanjiže, Ivan Udovički iz Ade i Goran Došić iz Mola.

Moglo se zaista uživati.  

DKP

Оставите одговор