17.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Osam učenika se plasiralo za Zonsku smotru recitatorstva

U organizaciji Narodne biblioteke „Branislav Nušić“ u sredu, 3. marta je održano Opštinsko takmičenje iz recitovanja.

Na takmičenju su učestvovali učenici Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca. Srpskog Krstura i Banatskog Aranđelova , kao i učenici Gimnazije i stručne škole „Dositej Obradović“.

Ukupno se 39 učenika iz novokneževačke opštine takmičilo u recitovanju u tri kategorije, od toga najviše učenika iz nižih razreda Osnovne škole, njih 20. I svi su bili dobro pripremljeni.

Učenici nižih razreda Osnovne škole

Žiri u sastavu Svetlana Tamaši Jevtić, direktorica Osnovne škole, Silvija Domonkoš, profesorica mađarskog jezika i Radovna Horvatov, bibliotekar su imali neuobičajeno težak zadatak da izaberu tri najbolja od najmlađih jer su svi bili dobri.

Žiri

Za Okružno takmičenje, koje će se održati u Čoki krajem ovog meseca, plasirali su se Viktorija Bičkei (Laslo Silvia „ Mali Lajoš lenjivac“), Viktorija Monoštori (Osvat Eržebet  „Buđenje Žofije svađalice“)  ove učenice drugog razreda su iz Novog Kneževca i govorile su stihove na mađarskom jeziku i Radovan Utornik , učenik četvrtog  razreda iz Srpskog Krstura sa pesmom Andrije Miloševića „Mačak i skakutavo jaje“. Izbor pesama svih učenika nižih razreda je bio izuzetno dobar i kvalitetan , primeren uzrastu.

Plasirani učenici nižih razreda

Od  viših razreda Osnovne škole sa Opštinskog takmičenja u recitovanju su se plasirali Petra Trivić, učenica petog razreda sa pesmom Peđe Trajkovića „Kad knjige budu u modi“, i učenice osmog razreda Kristina Stankov  sa pesmom Sonje Milovanović „Pesma za Mateju“ i Ljiljana Tomas koja je govorila pesmu Dragane Konstantinović „Prva ljubav“. Sve učenice su iz Novog Kneževca.

Plasirani učenici viših razreda Osnovne škole sa članovima žiria

Srenjoškolce iz Novog Kneževca će predstavljati  Petra Jolić sa pesmom „Običnim  rečima rečeno“ Biljane Stanojević i Miljan Božanin „Kad budem mlađi“.

Gimnazijalci Petra i Miljan su iskusni recitatori

DKP