19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Obeležen Svetski dan knjige

U Narodnoj  biblioteci „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu je u petak, 23. aprila obeležen Svetski dan knjige.

Direktorica Biblioteke Gabrijela Romhanji je tom prilikom rekla – Na osnovu odluke svih bibliotekara danas svi čitaoci koji posete Biblioteku dobiće na poklon knjigu , za decu ili odrasle na srpskom ili mađarskom jeziku, ili ukrasne kese koje nose logo biblioteke. Zbog epidemiološke situacije nećemo da rizikujemo i organizujemo nekakav program i obeležimo ovaj dan na drugačiji način.

Direktorica Biblioteke Gabrijela Romhanji

Da se podsetimo Biblioteka „Branislav Nušić“ ima preo 65.000 knjiga na srpskom i mađarskom jeziku, fond knjiga se često obnavlja , ima novih naslova  i trude se da zadovolje sve zaiteresovane čitaoce  sa najnovijim popularnim knjigama, , kao i nagrađenim i drugim  i nabavljaju školske  lektire.

Darovi za Svetski dan knjige

Aktivnih korisnika u Biblioteci je 300, a mnogo više ima pasivnih. Saznajemo da se dnevno šest minuta posvećuje čitanju , a kako je u Novom Kneževcu? – Ako pogledamo broj stanovnika , možda smo ispod proseka, ali svake godine imamo sve više članova i nadamo se da ćemo uskoro  biti iznad proseka. Tokom pandemije je povećan broj čitalaca i  broj  pozajmljenih knjiga . Želimo da nam se mnogi čitaoci priključe  i uživaju u ponudi  knjiga koje imamo – istakla je Gabrjela Romhanji , direktorica Biblioteke.

DKP