19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Koncert hatfistkinje Milene Stanišić

U ponedeljak, 14. juna u Narodnoj biblioteci „Branislav Nušić“ u Novom Kneževcu je održan koncert na harfi „Harpe seule“ Milene Stanišić iz Beograda.

Milena Stanišić je na harfi  naizmenično izvodila kompozicije domaćih i stranih autora: Ilije Markovića, Feliksa Gorfuda, Dejana Despića, Johana Sebastjana Baha, Marsela Granžinija, Ivana Brkljačića, Džona Tomasa,  Miloša Raičkovića, Kloda Debisija, Dragana Jovanovića i Gabrijela Pernea i pokazala svoj raskošni talenat , kao i božanske zvuke harfe koja je ispunila salu knjigohranilišta  koja je i ovog puta dokazala da je zaista kraljica zvučnisti na širim prostorima naše zemlje.  

Doktor umetnosti Milena Stanišić je od 2009. Godine na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu , gde je redovni profesor za muzičku oblast harfe.

Nagrađena je mnoštvom nagrada i priznanja, i članica je mnogih kamernih i simfonijskih orkestara i , takođe, održava solističke resitale. Poslednja nadrada koju je dobila je nagrada grada Beograda – despot Stefan Lazarević ove godine  – specijalno priznanje za izuzetan doprinos realizaciji događaja od značaja za grad Beograd za 2020. godinu.

DKP