19.06.2024
Novi Kneževac

Novi Kneževac – Poslednji dan u školi

Petak, 10. juni je bio poslednji dan u školi za učenike osmih razreda.

U sva tri ogranka škole tradiocionalno posle prvog časa učenici osmih razreda se  opraštaju od škole trčeći koz hodnike s balonima u rukama  i okupljaju se na školskom terenu i puštaju balone da polete, kao što će i oni poleteti u nove izazove i novu budućnost. Od 91 učenika iz cele škole raspoređenih u devet odeljenja, 60 je školu pohađalo u Novom Kneževcu. Direktor škole Zoran Karanović je učenicima poželeo uprvo uspešno polaganje završnog ispita i upis u željene srednje škole i mnogo sreće i zadovoljstva.

Protrčali su hodnicima škole

Nakon toga je usledilo druženje, roštilj, sokići sve uz muziku do popodnevnih časova.

Na terenu škole ispred mlađih drugara

Polaganje završnog ispita će biti 27, 28 i 29. juna iz maternjeg jezika, matematike i na kraju kombinovanog testa.- Rrezultati će biti poznati nakon nekoliko dana, prvo su preliminarni, pa konačni oko 1. jula.  Zatim se piše lista želja, pa sledi upis u srednje škole , prvi krug, a tek onda  upis na slobodna mesta u drugom krugu. Uglavnom, sve se završava oko 16. jula– rekla je zamenica direktora Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“  Andrijana Božanin.

Baloni su poleteli

Što se tiče najvažnijeg za male maturante matursko veče će biti 16. juna u Novom Kneževcu, 17. u Banatskom Aranđelovu, a 19. juna u Srpskom Krsturu. Satnica je svugde ista , u 18,00 časova  počinje čas, od 18,30 je šetnja  kroz mesto, u 19,00 časova je svečani programu domu kulture, a od 20, 00 časova kreće proslava.

DKP