19.06.2024
Kanjiža

Orom (Kanjiža)- Nova traktor kosilica Osnovnoj školi

Osnovna škola “Aranj Janoš”  je rasprostranjena na tri lokacije u Trešnjevcu, Totovom Selu i Oromu i u svim ograncima ima ukupno  298 učenika od prvog do osmog razreda u svim ograncima.

Za unapređenje rada Osnovne škole „Aranj Janoš“ u Oromu na početku školske godnine nabavljena je traktor kosačica. U ovom  izdvojenom odeljenju na 111 učenika  ima više od 25.000 metara kvadratnih  zelenih površina i to: travnati fudbalski teren, travnati odbojkaški teren, park ispred školske zgrade i dvorište je takođe, pod travom, a sve je to potrebno kositi od aprila do oktobra meseca.

Nabavku traktor kosilice je inicirao direktor škole Atila Vajda jer su svake godine do sada morali da kupuju novu kosačicu da bi terene mogli da održavaju. Kupovinu traktora kosačice je finansirao Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice u vrednosti od 200.000 dinara,  opština Kanjiža je  obezbedila 100.000 dinara, a Mesna zajednica Orom 41.000 dinara.

Robert Fejstamer, predsednik opštine Kanjiža  je rekao da se na ovaj način održavanjem zelenila izmešta konstantan način razmišljanja da je  sve što je neophodno školi vezano za učionicu i potrebe za nastavu, a kupovinom kosačice deca se uče praktičnoj nastavi ekologiji i održavanju životne sredine i uče da čuvaju prirodu , prvenstveno da u njoj uživaju.

 Direktor škole ističe da škola u Oromu služi i za susrete učenika cele škole da se drže i tu uživaju u sportskim i takmičarskim aktivnostima.

Malo ulaganje je česo višestruka korist i na polzu i na znanje.

DKP