Novi Kneževac- Sedam osnovaca posetilo rasadnik u Subotici

Izabrani učenici šestih razreda Osnovne škole iz Novog Kneževca posetili rasadnik u Subotici u organizaciji Pokreta gorana Srbije.

U organizaciji Pokreta gorana Srbije održana je po 14. put radionica – projekat „Zaštita, očuvanje, višenamensko korišćšćenje i podizanje svesti i znanja o vrednostima kod mladih i sprovođenja Programa edukacije za najmlađe pripadnike Pokreta gorana“. Pokret gorana Srbije je u saradnji sa Ministarstvom za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu, Upravom za šume i Pokretom gorana Subotice organizovao jednodnevnu goransku radionicu na kojoj su prisustvovali izabrani učenici šestih razreda iz osnovnih škola sa područja opština i gradova ; Subotice, Sombora i Novog Kneževca. Po sedam učenika iz svake sredine su imali priliku da se upoznaju sa pošumljavanjem, značajem šuma, podizanjem vetrozaštitnih pojaseva, rasadničkom proizvodnjom, vrstama drveća koje uspeva na ovom području, akcijama i aktivnostima koje organizuje Pokret gorana Srbije i Vojvodine, kao i sa Programom zaštite i unapređenje šuma u 2022. godini.

Učenici su prošlog utorka posetili Rasadnik Pokreta gorana Subotice i upoznali se sa vrstama drveća i prepoznavali ih , kao i ukrasnog šiblja.

Sedam učenika Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Kneževca pod vođstvom nastavnice biologije Aleksandre Malbaški su uživali što su po izuzetno lepom danu mogli da upoznaju raskošan rasadnik koji vodi Jožef Pinter, koji je ujedno i predsednik Pokreta gorana Subotice, upoznaju sa vrstama drveća koje se uzgaja u rasadniku , kao i sa nesvakidašnjim ukrasnim šibljem i preneli svojim drugarima, kao i roditeljima kako mogu da korisno ulepšaju prostor u kojem žive i učine mnogo za ekologiju svog mesta.